hoortoestellen drogen van belang

Als audicien weet u als geen ander hoe belangrijk het is om hoortoestellen grondig en met regelmaat - bij voorkeur dagelijks - te drogen en te desinfecteren. In nagenoeg alle omstandigheden ligt vocht op de loer, hetgeen tot veel problemen aan het hoortoestel én in de gehoorgang kan leiden. Met de juiste apparatuur zowel bij uw klant als in uw winkel kunt u het ontstaan van vocht gerelateerde problemen minimaliseren en vergroot u de tevredenheid en het (luister)plezier bij uw klant.

Voorkomen van schade

Hoortoestellen zijn geavanceerde elektronische apparaten die gevoelig zijn voor vocht. Als vocht in het toestel binnendringt, kan dit schade veroorzaken aan de elektronische componenten, zoals de microfoon, de luidspreker en de minuscule elektronische componenten. Langdurige blootstelling aan vocht kan leiden tot storingen en in het ergste geval tot permanente schade aan het hoortoestel. Zelfs met of ondanks een IP coating.

Behoud van geluidskwaliteit
Een goede geluidskwaliteit is essentieel voor een effectief hoortoestel. Wanneer vocht het hoortoestel binnendringt, kan dit de geluidskwaliteit negatief beïnvloeden. Geluiden kunnen gedempt klinken, vervormd worden of er kan zelfs helemaal geen geluid meer worden waargenomen. Door het hoortoestel goed te drogen, behoudt het zijn optimale prestaties en helpt het mensen beter te horen.

Verlenging van de levensduur

Door het hoortoestel regelmatig en grondig te drogen, wordt de levensduur verlengd. Het voorkomt dat vocht zich ophoopt en het apparaat van binnenuit beschadigt. Een goed onderhouden hoortoestel gaat langer mee en vermindert de noodzaak van frequente reparaties of vervanging.

Hygiëne en comfort

Een droog hoortoestel betekent ook een hygiënischere en comfortabelere luisterervaring. Vocht kan bacteriën, virussen en schimmels aantrekken, wat kan leiden tot oorinfecties of irritatie van de gehoorgang. Door het hoortoestel droog en schoon te houden, wordt het risico op dergelijke problemen geminimaliseerd en het draagcomfort verbeterd.

Voor professioneel gebruik adviseren wij het b-dry pro vacuüm droogapparaat. Uw klant raden wij aan één van de elektronische droogsystemen mét uv-c te gebruiken, zodat ook de bacteriën, virussen en schimmels worden gedood. Denk aan de PerfectDry Lux of de dry-cap uv 3.1. Indien uw klant oplaadbare hoortoestellen draagt, dan is met name de dry-cap zeer geschikt, omdat deze het mogelijk maakt om te desinfecteren en te drogen tijdens het opladen.

Kortom, door hoortoestellen en oorstukjes goed en consequent te onderhouden, heeft uw klant er meer plezier van. De toestellen blijven beter en zonder klachten functioneren. Daarnaast kan een ontstoken of geïrriteerde gehoorgang eerder worden voorkomen.

Met de huidige innovaties komt er een fantastisch geluid uit hoortoestellen. Haal er dan ook het maximale uit door het juiste onderhoud!