20500_1_bbhearing.jpg

egger C/II met harder

Artikelnummer:
20500
Artikel GTIN:
4048826205007
egger_logo_bbhearing.png

Traditionele afdrukmethode met condensatie vulkaniserend materiaal. Dit materiaal wordt handmatig gemengd en vervolgens in het oor geïnjecteerd met de egger afdrukspuit. 

Producteigenschappen egger C/II:

  • Condensatie vulkaniserend siliconen materiaal inclusief harderpasta.
  • Licht drukopbouwend.
  • Gladde en niet-kleverige consistentie.
  • Nagenoeg krimpvrij
  • Zeer elastische en trekvaste oorafdrukken

Lees meer...

Bij alle afdrukmaterialen geldt, dat de temperatuur op het moment van inspuiten heel belangrijk is. De beste temperatuur is ongeveer 21°C. Bij warmere omstandigheden is het verstandig om het materiaal gekoeld te bewaren.

Mengverhouding:

Bijna alle condensatiematerialen worden in dezelfde verhouding gemengd: 2% (0,2 gr) harder op één schep van 11 gr.

  • 0,2 gr = 1 streepje van 4 cm over de lengte van de doseerlepel.
  • 0,3 gr = 1 diagonaal streepje over de maat van de doseerlepel.
  • 0,4 gr = 2 streepjes over de lengte van de doseerlepel.

De harderpasta wordt meegeleverd, maar is indien nodig tevens los verkrijgbaar. Het afdrukmateriaal wordt geleverd exclusief doseerlepel.

Met viscositeit wordt de vloeibaarheid (dikte) van een stof aangeduid in ongevulkaniseerde staat. In principe is deze niet afhankelijk van tijd. Na het vermengen van de twee componenten verandert de viscositeit.

Beslissend voor de nauwkeurigheid van de afdruk is niet de viscositeit, maar de verstreken tijd tussen het moment van menging en het moment waarop het afdrukmateriaal uiteindelijk in het oor zit. Onmiddellijk na het mengen van de componenten begint het vulkanisatie proces, waarbij de combinatie van temperatuur, mengverhouding en kneedtijd de nauwkeurigheid van de afdruk bepaalt. Onder de juiste omstandigheden resulteert dit proces in een normale kopie van de gehoorgang en het concha gedeelte. Indien het materiaal in de afdrukspuit echter te snel is gevulkaniseerd, leidt dit tot een oorafdruk van een "opgeblazen" oor.

De leeftijd en de mate van gehoorverlies van uw klant spelen een belangrijke rol in uw keuze voor het te gebruiken afdrukmateriaal. Voor een indicatie verwijzen wij u naar het document "afdrukmateriaal = leeftijd + gehoorverlies".

Eigenschappen

merk egger
type C/II
kleur geel en blauw
consistentie na menging licht drukopbouwend
shore 25
aantal afdrukken ongeveer 55
bewaaradvies 15 - 25°C
inhoud 660 gr plus 25 gr