23301_1_bbhearing.jpg

egger A

Artikelnummer:
23301
Artikel GTIN:
4048826233017
egger_logo_bbhearing.png

Traditionele afdrukmethode met additie vulkaniserende materialen. Dit materiaal wordt handmatig gemengd en vervolgens in het oor geïnjecteerd met de egger afdrukspuit. 

Producteigenschappen egger A:

  • Additie vulkaniserend siliconen materiaal.
  • Licht drukopbouwend.
  • Nagenoeg krimpvrij.
  • Hoge stabiliteit, afdruk nauwkeurigheid en vormvastheid.

Lees meer...

Bij alle afdrukmaterialen geldt, dat de temperatuur op het moment van inspuiten heel belangrijk is. De beste temperatuur is ongeveer 21°C. Bij warmere omstandigheden is het verstandig om het materiaal gekoeld te bewaren.

Mengverhouding:

De mengverhouding van additie vulkaniserende materialen is 1:1.

U kunt ook kiezen voor condensatie vulkaniserend materiaal. Het basismateriaal hiervan wordt gemengd met 2% harder.

Met viscositeit wordt de vloeibaarheid (dikte) van een stof aangeduid in ongevulkaniseerde staat. In principe is deze niet afhankelijk van tijd. Na het vermengen van de twee componenten verandert de viscositeit.

Beslissend voor de nauwkeurigheid van de afdruk is niet de viscositeit, maar de verstreken tijd tussen het moment van menging en het moment waarop het afdrukmateriaal uiteindelijk in het oor zit. Onmiddellijk na het mengen van de componenten begint het vulkanisatie proces, waarbij de combinatie van temperatuur, mengverhouding en kneedtijd de nauwkeurigheid van de afdruk bepaalt. Onder de juiste omstandigheden resulteert dit proces in een normale kopie van de gehoorgang en het concha gedeelte. Indien het materiaal in de afdrukpsuit echter te snel is gevulkaniseerd, leidt dit tot een oorafdruk van een "opgeblazen" oor.

De leeftijd en de mate van gehoorverlies van uw klant spelen een belangrijke rol in uw keuze voor het te gebruiken egger afdrukmateriaal. Voor een indicatie verwijzen wij u naar het document "afdrukmateriaal = leeftijd + gehoorverlies".

Eigenschappen

merk egger
type A
kleur blauw/wit
shore 36
aantal afdrukken ongeveer 100
bewaaradvies 15 - 25°C
inhoud 2 x 700 gr