fase 1 | preventieve bescherming tegen geluid en verzorging van het oor

Het gehoor is kwetsbaar en kan snel beschadigd worden door invloeden van buitenaf. Zorg er daarom voor dat het gehoor goed beschermd wordt met de juiste gehoorbescherming. Gehoorbeschadiging door lawaai en harde geluiden is te voorkomen door bijvoorbeeld oordoppen (op maat) of oorkappen te dragen. Lees meer

Niet alleen de bescherming maar ook de verzorging van het gehoor is belangrijk. Een jeukende of geïrriteerde gehoorgang kan verholpen worden door het gebruik van een olie. Overtollig oorsmeer kan worden verwijderd door gebruik te maken van een earscratcher of spray. Als professional neemt u oorafdrukken en inspecteert u het oor. De instrumenten en artikelen die u hiervoor nodig heeft, zoals een otoscoop, lichtpen, verschillende soorten afdrukmateriaal en bijbehorende accessoires behoren tot fase 1.
 

fase 2 | oplossingen voor een geconstateerd hoorprobleem in specifieke situaties 

Naast oordoppen tegen schade door harde geluiden, zijn er nog diverse andere soorten oordopjes voor verschillende situaties. Denk aan bescherming tegen water en wind of tegen de druk op het oor in een vliegtuig. Voor iedere situatie zijn er verschillende oplossingen. Denk aan een luisterhulp voor de versterking van spraak op radio en televisie of een wekker met extra luid volume en trilschijf. Om inkomende gesprekken weer te horen en comfortabel gesprekken te voeren, zijn er telefoons met een extra luid beltoonvolume en versterking van het spraakvolume. Als audicien bent u in deze situatie onmisbaar voor uw klant. Ook als het resultaat van een hoortest niet uitsluitend richting een hoortoestel wijst of als uw klant nog niet toe is aan het dragen van een hoortoestel.
 

fase 3 | afstellen en onderhouden van hoortoestellen 

Het onderhoud bestaat onder andere uit reinigen en drogen. Daarnaast is ook de kwaliteit van (oplaadbare)hoorbatterij van invloed op de prestaties van het hoortoestel. Met het juiste advies en assortiment zorgt u ervoor dat uw klant het beste uit de hoortoestellen haalt. Bezoekt een klant u voor onderhoud dan zal dit onder andere zijn om de hoortoestellen opnieuw af te stellen of voor het vervangen van geluidsslang en domes. U kunt uw klant op een efficiënte en vakkundige manier helpen met apparatuur als een vacuümreiniger, boor- en freesmachines en de video-otoscoop.
 

fase 4 | externe apparatuur en accessoires voor hoortoestellen

Telefoongesprekken en muziek rechtstreeks streamen naar hoortoestellen is bijvoorbeeld mogelijk met een ‘streamer’ of andere apparaten met een Bluetooth verbinding. Om hoortoestellen te beschermen tegen vuil, stof en vocht bestaan er speciale beschermhoesjes. Deze beschermen tevens tegen valschade of het zoekraken van de toestellen. Tijdens het slapen worden hoortoestellen meestal niet gedragen, waardoor wakker worden van de wekker vaak een probleem is. Een wekker met trilkussen zorgt ervoor dat dit probleem verleden tijd is.
 

professionaliteit | alles voor een professionele werkplaatsinrichting

Hiervoor heeft u de juiste instrumenten, apparatuur en gereedschappen nodig. Deze professionele artikelen voor in uw werkplaats bestelt u allemaal bij BB Hearing.
 

werkplek hygiëne

Gedurende de dag is het belangrijk uw werkplek en instrumenten schoon te houden en te desinfecteren. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw klanten en collega’s. Het assortiment van BB Hearing bestaat uit professionele producten zoals doekjes en sprays. Daarnaast zijn persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, handdesinfectie producten en gezichtsbescherming bij BB Hearing te bestellen.