Een leven lang goed horen

Iedereen doorloopt in zijn of haar leven een aantal ontwikkelingsfasen, waarbij het gehoor als één van onze meest belangrijke zintuigen een grote rol speelt. Om de missie ‘Een leven lang goed horen’ samen met u te realiseren heeft BB Hearing deze 4 fasen vertaald naar het assortiment.

U kunt bij BB Hearing terecht voor producten, kennis, ervaring en informatie, zodat u uw klant goed kunt voorlichten en bedienen.

 

 

 

FASE 1 | BESCHERMING, PREVENTIE, VERZORGING EN VEILIGHEID VAN HET GEHOOR.

PREVENTIEVE BESCHERMING TEGEN GELUID EN VERZORGING VAN HET OOR.

Invloeden van buitenaf kunnen het gehoor beschadigen. Om ervoor te zorgen dat het gehoor goed beschermd wordt, zijn er verschillende gehoorbeschermingsartikelen op de markt. Gehoorbeschadiging door lawaai en harde geluiden wordt voorkomen door het dragen van bijvoorbeeld oorkappen of oordopjes (op maat).

Meer informatie?

Vul dan uw gegevens in en één van onze specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Naast oordoppen tegen schade door harde geluiden, zijn er nog diverse andere soorten gehoorbescherming. Denk aan bescherming tegen water en wind of tegen de druk op het oor in een vliegtuig. 

Verzorging van het oor is tevens van belang voor een optimaal gehoor. Een jeukende of geïrriteerde gehoorgang kan verholpen worden door het gebruik van een olie. Overtollig oorsmeer kan worden verwijderd door gebruik te maken van een earscratcher of een spray. 

Als professional neemt u oorafdrukken en inspecteert u het oor. De instrumenten en artikelen die u hiervoor nodig heeft, zoals otoscoop, lichtpen, verschillende soorten afdrukmaterialen en bijbehorende accessoires behoren tot fase 1.

 

 

 

FASE 2 | SPECIFIEKE SITUATIES, WAARBIJ ONDERSTEUNING VAN HET GEHOOR NODIG IS.

OPLOSSINGEN VOOR EEN GECONSTATEERD HOORPROBLEEM IN SPECIFIEKE SITUATIES.

Wanneer er problemen aan het gehoor ontstaan dan wordt dit vaak als eerste geconstateerd in specifieke situaties. Gesprekken op televisie zijn moeilijk te verstaan, waardoor deze steeds harder gezet wordt. Telefoneren wordt lastiger omdat het volume niet luid genoeg is en er geen ondersteuning is van lipbeeld of gelaatsuitdrukking. Verslapen wordt meer regel dan uitzondering, doordat het wekvolume onvoldoende is. Stuk voor stuk voorbeelden van situaties, waar iemand met een verminderd gehoor mee te maken krijgt. 

Voor iedere specifieke situatie zijn er verschillende oplossingen. Denk aan een luisterhulp voor de versterking van spraak op radio en televisie of een wekker met een extra luid volume en een bijbehorend trilkussen. Om het belsignaal van de telefoon weer te horen en comfortabel gesprekken te voeren, zijn er telefoons met een luid beltoonvolume en een versterking van het spraakvolume. 

Als audicien bent u in deze situatie onmisbaar voor uw klant. Ook als het resultaat van de hoortest niet uitsluitend in de richting van een hoortoestel wijst of als uw klant zelf nog niet toe is aan het dragen van een hoortoestel. Uw klant komt bij u voor een oplossing voor het ontstane probleem.

FASE 3 | HET ERKENNEN VAN DE NOODZAAK VAN EEN HOORTOESTEL.

OPLOSSINGEN VOOR HOORPROBLEMEN IN VRIJWEL ALLE SITUATIES ALSMEDE ONDERHOUD, VERZORGING EN HOORTOESTELBATTERIJEN.

Vanaf het moment dat u hoortoestellen bij uw klant heeft aangepast, gaat het onderhoud een belangrijke rol spelen. Regelmatig onderhoud van hoortoestellen leidt tot een optimale werking en een maximale levensduur. Het onderhoud bestaat onder andere uit reinigen en drogen. Naast onderhoud is ook de kwaliteit van de (oplaadbare) batterij van invloed op de prestatie van het hoortoestel. Met uw advies en uw assortiment stelt u uw klant in staat de juiste producten op de juiste manier te gebruiken en zo het beste uit het hoortoestel te halen. 

Bezoekt een klant u voor onderhoud dan zal dit onder andere zijn om de hoortoestellen opnieuw af te stellen middels software of voor het vervangen van hoortoestelslang en domes. Met apparatuur als de Mark-V, video-otoscoop, boor- en freesmachines kunt u uw klant professioneel en efficiënt bedienen. 

FASE 4 | SPECIFIEKE SITUATIES TIJDENS HET DRAGEN VAN EEN HOORTOESTEL.

OPLOSSINGEN EN MOGELIJKHEDEN IN COMBINATIE MET HOORTOESTELLEN.

Hoortoestellen zijn te combineren met tal van apparaten en accessoires. Dit maakt het voor uw klant mogelijk om het maximale uit de hoortoestellen te halen, zowel qua techniek als qua bescherming en draagcomfort.  

Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden om telefoongesprekken en muziek rechtstreeks te streamen naar de hoortoestellen. Dit kan door gebruik te maken van een ‘streamer’ of via andere apparaten met een Bluetooth verbinding. 

Beschermhoesjes, zoals van het merk Ear Gear, kunnen om de hoortoestellen worden geplaatst. Deze beschermen niet alleen tegen vuil, stof en vocht, maar kunnen ook vallen of zoekraken helpen voorkomen. 

Wakker worden van de wekker is vaak een probleem, doordat hoortoestellen tijdens het slapen meestal niet worden gedragen. Een wekker met trilkussen zorgt ervoor dat de gebruiker wakker wordt. 

 

 

 

PROFESSIONALITEIT | EXPERTISE EN EEN PROFESSIONEEL VOORKOMEN OM DEZE 4 FASEN TE BEGELEIDEN.

DE PROFESSIONELE INRICHTING VAN UW WERKPLAATS.

Het audiciensvak is zeer veelzijdig. Naast het afnemen van hoortesten en het verkopen van hoortoestellen bestaan uw werkzaamheden o.a. uit het onderhoud aan hoortoestellen, het aanpassen van oorstukjes op maat en het uitvoeren van reparaties. Hiervoor heeft u de juiste instrumenten, apparatuur en gereedschappen nodig. Deze professionele artikelen voor in uw werkplaats kunt u bestellen bij BB Hearing. Bekijk het aanbod via de werkplaats pagina. Heeft u vragen, specifieke wensen of behoefte aan advies, dan kunt u het contactformulier invullen.

 

 

 

WERKPLEK HYGIËNE

Een hygiënische omgeving is belangrijk bij de uitvoering van uw werkzaamheden. Daar u als audicien  met verschillende zaken omtrent hygiëne te maken heeft, vraagt dit om een goede voorbereiding. Iedere werkdag begint met een schone en opgeruimde werkplek, waarbij u alle benodigde instrumenten en materialen binnen handbereik heeft. Het is van belang om gedurende de dag zowel uw werkplek als de instrumenten schoon te houden en te desinfecteren. BB Hearing biedt een professionele lijn met Cedis producten om zorg te kunnen dragen voor een juiste reiniging en desinfectie van uw werkplek en professionele benodigdheden. Het assortiment met desinfecterende producten bestaat o.a. uit doekjes en sprays. Daarnaast zijn bij BB Hearing persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, handdesinfectie producten en gezichtsbescherming verkrijgbaar.

BB Hearing is distributeur van:

» Bekijk al onze merken