Begrippenlijst Hearing

Hieronder vindt u een lijst met belangrijke begrippen, termen en merknamen die regelmatig binnen de hoorbranche worden gebruikt. U treft bij alle begrippen een toelichting aan. De begrippenlijst wordt periodiek bijgewerkt door Battery Benelux. 

Merken en producten genoemd op deze lijst zijn vanzelfsprekend ook te bestellen bij onze groothandel. U kunt ons volledige productassortiment bekijken op onze website. Met een login van ons Client Portal kunt u bovendien onze prijzen bekijken en desgewenst direct uw bestelling plaatsen. Als groothandel in producten voor de audiometrie en audiologie leveren wij niet rechtstreeks aan consumenten.

 Battery Benelux producten

Alpine
Marktleider in oordopjes in Nederland. Alpine produceert oordopjes voor verschillende situaties, zoals slapen, zwemmen en muziek maken.

Amplicomms
Merk voor speciale telefoons en luistersystemen voor slechthorenden, slechtzienden en ouderen. De Amplicomms-producten worden ontwikkeld en op de markt gebracht door het bedrijf Audioline uit Duitsland.

Audicien
Een audicien is een specialist die onderzoek doet naar gehoorverlies en ervoor zorgt dat de slechthorende een passend hoortoestel krijgt. Daarnaast maakt en verkoopt een audicien hoortoestellen en auditieve instrumenten.

Audiologisch centrum
Een audiologisch centrum is een plek waar het gehoor kan worden onderzocht door een team van specialisten. Naast het doen van onderzoek worden hier ook oplossingen van de eventuele hoorproblemen geboden.  

Audiometrie
Het doen van een meting van het functioneren van het gehoor en het onderzoeken van afwijkingen aan het gehoor.

Audispray
Een oorspray die door artsen en audiciens wordt gebruikt om oorsmeer, stofdeeltjes en onzuiverheden uit het oor te verwijderen en de vorming van oorsmeerpropjes te voorkomen.

Ear Gear
Amerikaans merk dat beschermingshoesjes voor hoortoestellen op de markt brengt. De Ear Gear beschermingshoesjes zijn er voor alle soorten hoortoestellen.

Earscratcher
Een earscratcher is een veilig hulpstuk om overtollig oorsmeer te verwijderen. Door een innovatief ontwerp kan de earscratcher het trommelvlies niet beschadigen. In tegenstelling tot wattenstaafjes, drukt de earscratcher oorsmeer niet verder in de gehoorgang en richting het trommelvlies.

Egger-Cedis
Egger-Cedis is een toonaangevend merk in de wereld van hooraccessoires voor audiciens, laboratoria, audiologische centra, gehoorbescherming en overige bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van gehooroplossingen of -bescherming.  

Gehoor
Het vermogen of het gevoel waarmee we geluiden kunnen waarnemen. Het waarnemen van deze geluiden noemen we horen.

Gehooraandoening
Een gehooraandoening is een beperking van het gehoor. Onder gehooraandoeningen vallen bijvoorbeeld doofheid of slechthorendheid.

Hoortoestel
Een hoortoestel helpt slechthorenden beter te kunnen horen. Er zijn talrijke hoortoestellen met specifieke functies en eigenschappen. De audicien of gehoorspecialist bepaalt samen met de slechthorende welk hoortoestel het meest geschikt is.

Gehoorbeschadiging
Beschadiging van de hoorfunctie van het oor. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms kan door deze beschadiging de kwaliteit van horen afnemen.

Gehoorbeschermers
Speciale beschermers voor het gehoor, zoals oordopjes. Gehoorbeschermers worden steeds belangrijker in onze maatschappij. Niet alleen tijdens zwemmen, maar ook tijdens evenementen met hard geluid worden gehoorbeschermers gebruikt.

Gehoorbescherming
Bescherming voor het gehoor, bijvoorbeeld door middel van oordopjes. Gehoorbescherming is belangrijk om gehoorbeschadiging tegen te gaan, bijvoorbeeld bij evenementen met hard geluid.

Gehoorbescherming op maat
Speciaal aan het individu aangepaste bescherming voor het gehoor, zoals oordopjes op maat.

Gehooroplossingen
Met gehooroplossingen worden oplossingen voor slechthorenden of doven bedoeld. Een gehooroplossing is bijvoorbeeld een hoortoestel: een toestel waarmee slechthorenden beter kunnen horen.

Hearingproducten
Producten die te maken hebben met het gehoor: hoortoestellen en oorstukjes, maar ook apparaten om oorstukjes etc. mee te ontwikkelen.

Hooraccessoires
Ondersteunende producten voor het gebruik van hoortoestellen. Hiermee worden bijvoorbeeld batterijen of schoonmaaksets bedoeld.

Hoorbatterijen
Speciale batterijen voor hoortoestellen. Er bestaan verschillende typen en merken hoorbatterijen voor AHO, IHO, en CIC hoortoestellen.

iCell Tech
Eén van de belangrijkste merken in hoortoestel batterijen. Levert verschillende typen hoorbatterijen.

Oordopjes op maat
Een gehoorbeschermingsoplossing die volledig aan het oor van het individu is aangepast en daardoor het oor volledig afsluit.

Otoscoop
Een soort spiegel die door artsen en audiciens wordt gebruikt om de gehoorgang en het trommelvlies te inspecteren.

Otoscopie
Het inspecteren van de gehoorgang en het trommelvlies met behulp van een otoscoop.

Promold
Een oorstukje dat in combinatie met een AHO-toestel of een headset gebruikt kan worden. Promolds kunnen in één bezoek aan de audicien worden aangepast, zonder een afdruk van het oor te maken.

Polymerisatie
Een techniek die wordt toegepast bij het maken van kwalitatieve oorstukjes op basis van acryl. Gekleurde oorstukjes worden gemaakt met koud polymeriseren, transparante oorstukjes door middel van heet polymeriseren van de acryl. 

Power One
Vooraanstaand merk in hoorbatterijen. Power One levert ook white label hoortoestel batterijen.

Proplugs
Amerikaans merk voor oordoppen. De Doc's Proplugs oordoppen zijn er in verschillende maten en voor verschillende situaties, zoals duiken, zwemmen en harde geluiden.

Rayovac
Eén van de meest toonaangevende merken in hoortoestel-batterijen. 

Ringleiding
Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een televisie, radio of bijvoorbeeld een theatervoorstelling of kerkdienst beter kunnen verstaan. Een ringleiding wordt gebruikt in combinatie met een hoortoestel met een T-stand.

Sennheiser
Merk dat producten op de markt brengt voor de opname, transmissie en reproductie van geluid. Sennheiser produceert onder andere luistersystemen voor slechthorenden en ouderen.

Sound Pillow
Hoofdkussen met speaker en de mogelijkheid om een MP3-speler of smartphone aan te sluiten. Met behulp van gepatenteerde geluidsopnames wordt tinnitus gemaskeerd en kunnen mensen die last hebben van oorsuizen gemakkelijker inslapen. 

Stetoclip
Instrument waarmee kan worden meegeluisterd met een hoortoestel, en waarmee dus de werking van het hoortoestel kan worden gecontroleerd.

Video otoscoop
Een camera die door artsen en audiciens wordt gebruikt om de gehoorgang en het trommelvlies te onderzoeken.

Exclusief distributeur van:

» Bekijk al onze merken
© 2018 Battery Benelux B.V. Disclaimer | Sitemap | Links